Train button on RasaX says "nothing has changed" although no model exists and when trying to upload model using curl, getting timeout error

I have just installed RasaX (0.27.5) and connected my Git repository to it. When I click on the Train button it says “nothing has changed”, although no current model exists. I understand from other discussions that this is a known error and the work around is to upload a model using curl on the command line interface.

I am using the below: curl -k -F “model=@https://github.com//20200408-184545.tar.gz” “http://34.94.84.224/api/projects/default/models?api_token=

I keep getting a timeout error as follows: curl: (7) Failed to connect to 34.94.84.224 port 80: Connection timed out

Any help is appreciated. Thanks.

Have you taken a look at the suggestion for looking at the error on this issue Rasa X console won't train new model... thinks "nothing has changed" ? specifically the suggestion “In Chrome, open Developer Tools. Make sure (A) Network tab is selected. Press © Train. The API request will show up at (B). Right-click to copy the response and paste it somewhere where you can study it.”

Also, it sounds like you were seeing a similar timeout error before on your other post - Can you do any kind of API call to your RasaX deployment succesfully?

Thanks @mloubser. I was able to get the error response using Chrome Developer Tools as suggested, but it isn’t helping me understand why Train still fails. Here’s what I got: {“version”:“0.27.5”,“status”:“failure”,“message”:“See the server logs for more information.”,“reason”:“The server encountered an internal error and cannot complete the request.”,“details”:{},“help”:null,“code”:500}

Is the real issue the messaging of the error (“nothing has changed” not being the right message) and there could be an issue related to building of the model itself or is it something to do with how I have integrated my repository with RasaX (I used the GUI and not command line)?

Thanks for the info - could you respond to this? Just checking that you can in general use the api

I am not able to do any kind of API calls to my RasaX deployment successfully through the command line interface

Ok, sounds like that’s the first problem. What response do you get if you try to do an auth call?

e.g.

curl --request POST \
  --url http://<ipaddress>/api/auth \
  --header 'accept: application/json' \
  --header 'content-type: application/json' \
  --data '{"username":"admin",
"password":"password"}'